Povratak

Keksi od tamne čokolade, lavande i pistacija

45 - 60 min Jednostavno 20

Priprema

  • Počnite miješanjem zobenih mekinja, praška za pecivo i morske soli.
  • Istopite maslac i dopustite da se ohladi prije nego ručnim mikserom umiješate šećer i dobijete glatku smjesu.
  • Dodajte izmućena jaja i ekstrakt vanilije te postupno umiješajte suhu smjesu sa zobenim mekinjama.
  • Nježno umiješajte čokoladne strugotine, pistacije i sitno nasjeckanu lavandu, dodajući ih žlicom u malim količinama i nježno preokrećući smjesu u posudi.
  • Nakon toga pokrijte posudu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta (ako imate vremena, ostavite na sat vremena).
  • Zagrijte pećnicu na 190°C. Oblikujte kuglice malo manje od loptica za golf i položite ih na masni papir za pečenje ili podlogu za pečenje otpornu na lijepljenje. Među kuglicama ostavite dovoljno prostora kako bi tijekom pečenje mogle rasti.
  • Pecite 10-12 minuta ili dok rubovi ne poprime blagu zlatnu boju, a sredina još uvijek bude mekana (čak nedopečena).
  • Ostavite da se ohlade ili ih jedite tople.

Spremite u posudu s hermetičnim zatvaranjem.

Pregledajte ostale recepte