Povratak
Bucatini tjestenina s jastogom i iskidanom mozzarellom
30 - 45 min
Sastojci
Priprema
- U tavi ispržite mladi luk izrezan na trake julienne načinom rezanja, a tavu zatim deglazirajte (isperite) ribljim temeljcem.
- Dodajte 100g narezanih rajčica, nekoliko listova bosiljka, još ribljeg temeljca i umak od rajčice
- Kuhajte 10 minuta, promiješajte i zatim propustite kroz cjedilo.
- Kuhajte jastoge 3-4 minute u umaku.
- Procijedite bucatini tjesteninu, umiješajte ju u umak i poslužite s polovicom jastoga.
- Ukrasite jelo iskidanom mozzarellom i začinite ekstra djevičanskim maslinovim uljem i paprom.
Pregledajte ostale recepte
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom
4
Pasta od prženih rajčica i slanine (Karen Barnes)
2
Conchiglie tjestenina s piletinom, kremastim pestom i graškom
2
Fettuce tjestenina s uljem, češnjakom, priljepcima i morskim rajčicama